Stichting Pigasos
  Zorba de Greek: "Dance? Did you say... DANCE?!  Come on my boy, Together! Lets go!"

DANSSEMINAR MET GEORGOS ZIOGAS 11 JUNI 2023

In het kader van het zestigjarig, organiseert Pigasos op zondag 11 juni 2023 van 10.00 tot 17.00 uur een eendaags dansseminar met dansdocent Georgos Ziogas uit Alexandroupolis. Op het programma staan o.a. dansen uit Metaxades-dorpen van de rivier de Evros in Thracië. Schrijf je snel in, want er zij een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. (Dansers van Pigasos krijgen voorrang). Vragen kunt u mailen aan e-mailadres: pigasos@live.nl.

Hieronder meer informatie over het programma en daarna de cv van Georgos.


Programma dansseminar


CV Georgos Ziogas

Georgos Ziogas werd geboren in 1966, in Patagi Orestiada, als zoon van een vader Sarakatsanos en een moeder die tot de familie Marida behoren. Dit feit bood hem de 'luxe' om op te groeien in twee werelden die zo verschillend, maar toch zo op elkaar lijken.
Giorgos leerde zijn eerste dansen, zoals zoveel generaties zonder te tellen, op het dorpsplein, met als gevolg dat hij later, toen hij moest tellen wat hij leerde, voor een serieus probleem kwam te staan.
In 1980 verhuisde het gezin naar Alexandroupolis en vanaf 1981 begon hij als danser en als leraar.
In 1989 begon hij zich bewust bezig te houden met dans en traditie in het algemeen, wat hem erkenning op dit gebied opleverde.
Sinds 1990 is hij actief in de Culturele Vereniging van traditionele dansen "O Evros" en sinds 1999 heeft hij een atelier voor het maken van traditionele kostuums uit de prefectuur Evros.


Hij nam deel aan het onderzoeksprogramma "Thraki" van de concertzaal van Athene, waar zijn werk werd erkend door het opnameteam van het programma, wat resulteerde in de samenwerking en organisatie van een evenement met deelname van de vereniging in de concertzaal in 1997. Zijn samenwerking met mevrouw Domna Samiou was ook belangrijk, waar ze met deelname van een kinderafdeling van de club deelnamen aan een optreden dat plaatsvond in het Herodeion Megaron in september 2001 met als thema "De bij komt voorbij".


Hij heeft ook deelgenomen aan het onderzoeksprogramma "Music and Musicians of Thrace", van de Enterprise for Cultural Development van de gemeente Alex/polis (E.P.A.D.A).
Na vele jaren van het opnemen van anekdotische liedjes, werd in 2002 de productie van een dubbel-cd met een bijlage, met liedjes uit de prefectuur Evros, gemaakt in samenwerking met de vereniging "O Evros" en EL.KE.LA.M.
2008 is het jaar waarin hij, na veel onderzoek, zijn nieuwe cd uitbrengt in samenwerking met het collectief "Evros", waarvan hij de afgelopen jaren voorzitter is geweest, genaamd "DON'T HIDE YESTERDAY" met het merk nieuwe liedjes en dansen.
Giorgos Ziogas geeft les in interne en externe seminars. Samen met Vagelis Doropoulos, Giannis Kanargielis en Barbas - Giannis Kyriakides hebben ze de afgelopen jaren als muzikanten deelgenomen aan verschillende evenementen in heel Griekenland.