Stichting Pigasos
  Zorba de Greek: "Dance? Did you say... DANCE?!  Come on my boy, Together! Lets go!"

DANSDOCENTEN

Griekenland, officieel de Helleense Republiek (Grieks: Ελληνική Δημοκρατία), is een bergachtig land in het zuidoosten van Europa dat grenst aan Albanië, Noord-Macedonië, Bulgarije en Turkije. Het bestaat uit vast land met daaraan een schiereiland, de Peloponnesos. Bij Griekenland horen ook nog zo'n 1500 eilanden en daarvan zijn er 160 bewoond. De grote verschillen in landschap (bergen, kuststreken en eilanden) en verschil in bestaan (veeteelt, handel en scheepvaart) hebben gezorgd voor grote verschillen tussen de streken, de kleding, de muziekinstrumenten en de dansen. Het grootste verschil bestaat tussen het vaste land en de eilanden. 

Dansdocenten komen meestal uit een bepaalde streek of dorp en zijn vaak gespecialiseerd in de dansen van dat gebied.

Een korte beschrijving van de dansdocent waarmee wij werken vindt u hieronder.


Dansdocent Christos Pastras

Christos Pastras dansdocent Griekse dans


Geboren en getogen in Athene, Griekenland, met familieoorsprong uit Stiri, Viotia, in de buurt van de regio Delphi. Tot mijn 25e heb ik in Griekenland gewoond met een tussenjaar in Finland.
Mijn eerste danslessen begonnen onder andere op 8-jarige leeftijd en op mijn basisschool. Als dansstudent heb ik deelgenomen aan verschillende danseminars, groepen en shows in heel Griekenland die werden georganiseerd door de beste dansleraren op dat gebied. De herinnering die ik altijd bij me zal dragen is mijn dansdeelname aan de slotceremonie van de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Als dansleraar heb ik al 10 jaar de kans om mijn kennis over te dragen aan tal van studenten, in seminars en dansgroepen, in alle drie de landen waar ik heb gewoond. Mijn belangrijkste inspiratie komt van drie personen, mijn leraar Giorgos Velissaropoulos, mijn vader Thanasis Pastras en mijn grootvader Christos Pastras. Ze leerden me hoe ik mijn gedachten en gevoelens moest “dansen”…Home  |  Danscursus  |  Dansdocenten  |  Doelstelling & Filosofie  |  Geschiedenis  |  Fotoarchief |  Contact & Inschrijven