Stichting Pigasos
  Zorba de Greek: "Dance? Did you say... DANCE?!  Come on my boy, Together! Lets go!"

HOME

Feestelijk opening dansjaar zondag 8 mei 2022

Na twee jaar corona zijn wij zo verheugd dat het allemaal weer kan en mag!

Proost op zondag 8 mei 2022, samen met het nieuwe bestuur van Stichting Pigasos, op een feestelijke en goede start van het dansjaar bij OLI MAZÍ in Utrecht. 

Dansers en bezoekers krijgen in de pauze tussen de twee danslessen in een gratis welkomsdrankje van het nieuwe bestuur.

Wij zien jullie graag op zondag 8 mei vanaf 13:00 uur!

Met vriendelijk dansgroet,
Stichting Pigasos

Selini Sideris – Voorzitter
Wana Goula - Secretaris
Margreet Hamoen - Penningmeester

Facebook

Griekse Dansgroep Pigasos heeft een openbare groepspagina op Facebook. Wil je op de hoogte blijven van activiteiten van de groep, dan vind je hierna de link naar de groepspagina op Facebook.

Danscursus met Christos Pastras

Heb jij ook weer zo’n behoefte aan dansen, ontspanning en gezelligheid en ben je niet bang om een zweetdruppeltje te verliezen? Trek je sportschoenen aan en schrijf je snel in voor een danscursus met Christos Pastras.

Pigasos organiseert twee danscursussen met Christos Pastras van zondag 8 mei t/m 3 juli 2022.

  • Gevorderden: 13:00-14:15 uur
  • Beginners: 14:15-15:30 uur. 

Kosten: Euro 64,00 voor 8 lessen.
Studenten: Euro 54,00 voor 8 lessen
Losse les: Euro 10,00.

Schrijf je online in via het online inschrijfformulier.

Danslocatie: OLI MAZÍ, Straatweg 701 E, Utrecht (gratis parkeren).

OLI MAZÍ

Pigasos is zeer blij dat OLI MAZÍ met ons wil samen werken en ons wil ontvangen voor onze danscursus in hun gezellige restaurant. Ook niet-dansers zijn van harte welkom om ons te zien oefenen en om een drankje te drinken.

Geschiedenis

Griekse volksdansgroep Pigasos (Pegasus in het Nederlands) werd in 1963 opgericht door jonge Griekse migranten uit Utrecht in Nederland.

De dansgroep bestond in het begin uit een vriendengroep zonder naam, die met veel heimwee bijeen kwam om met elkaar te dansen.

Op 25 oktober 1963 (Herdenking van het ‘nee' / 'oxi’ tegen het Italiaans ultimatum op 28 oktober 1940 en begin van WO2) kwamen zij voor het eerst officieel bijeen met geleende kostuums om Griekse volksdansen uit te voeren voor publiek. 

In 2023 viert Pigasos zijn 60-jarig bestaan. De voorbereidingen hiervoor zijn  inmiddels begonnen. Wilt u helpen om dit een succes te maken, dan is hulp van harte welkom.

Meer over de geschiedenis van dansgroep Pigasos en de doelstelling & filosofie van de stichting.

Fotoarchief

Dansgroep Pigasos is de oudst bestaande dansgroep van Utrecht. Pigasos heeft dan ook een rijk dansverleden. In ons fotoarchief kunt u onze geweldige dansers en oud- dansers aan het werk zien.Home  |  Danscursus  |  Dansdocenten  |  Doelstelling & Filosofie  |  Geschiedenis  |  Fotoarchief Contact & Inschrijven