1965 Pigasos met Nana Mouskouri


1974 Pigasos festival Warnsfeld

1989 Lokatie onbekend

2002 Culturele Zondag Utrecht
Seminar 4 en 5 Oktober 2014
     


Stefanos Tsotsos is geboren en opgegroeid in Ptolemaida, een stad in het district Kozani in West-MacedoniŽ.

Het dansen kreeg zijn belangstelling gedurende zijn studententijd; als danser bij de dansgroep van de Aristoteles Universiteit van ThessalonŪki.

Zijn activiteiten als danser heeft hij voortgezet bij verschillende culturele verenigingen; in eerste instantie bij de vereniging van het Thracisch Centrum Eordea ‘Archigenis‘, en vervolgens in Kardia bij ‘H Mera’ en in Kozani bij ‘O Aristotelis’.

 Na een aantal jaar keerde Stefanos Tsotsos terug naar ‘Archigenis’, maar nu als docent traditionele Griekse dans. Na zijn verbintenis met ‘Archigenis‘ ging hij lesgeven bij de verenigingen ‘Asbestopťtra‘,‘Blatsiotůn‘,‘AnarrŠxis‘ en ‘MavropigŪs‘. Stefanos is enthousiast en zeer veelzijdig; hij doceert dansen uit alle geografische regio’s van het land. Met de dansgroepen van genoemde verenigingen heeft hij deelgenomen aan optredens in Griekenland, Cyprus, Turkije en FYROM.

 Het lesgeven bleef niet beperkt tot dansgroepen uit Griekenland alleen. Stefanos verzorgde ook seminars in het kader van Europese programma's waar hij Grieks traditionele dansen doceerde aan dansgroepen uit RoemeniŽ, Hongarije, Polen, de Tsjechische Republiek, Malta en Cyprus.

 En nu heeft de Griekse dansgroep Pigasos Stefanos Tsotsos naar Utrecht gehaald.

Aarzel niet en geef u op voor het tweedaagse seminar op 4 en 5 oktober aanstaande in Grieks Restaurant Nikos. Leer nieuwe dansen van MacedoniŽ en ThraciŽ of misschien heeft u sommige dansen jaren geleden geleerd maar lang niet meer gedaan en komen herinneringen bovendrijven. En laat u meevoeren op de mooie muziek.

Griekse Dansgroep Pigasos

Nodigt u met veel plezier uit voor het tweedaags

Seminar Griekse dans

MacedoniŽ & ThraciŽ
met

Stefanos Tsotsos

Zaterdag 4 oktober 2014: 11.00u – 17.30u

Zondag 5 oktober 2014: 11.30u – 17.00u

Kosten: € 55 voor beide dagen inclusief. lunch

Danszaal Grieks Restaurant Nikos

Amsterdamsestraatweg 751, 3555 HH Utrecht

Ter afsluiting van de eerste dag bent u van harte welkom (ook evt aanhang) om deel te nemen aan een mezze tafel a €25 pp excl drank

Voor informatie en aanmelding pigasos@live.nl 

Download Flyer Seminar 2014
 
Flyer.doc

Download Inschrijfformulier Seminar 2014
 
Inschrijfformulier.doc